Beismerés: az IMF-nek megígértük az ingatlanadót

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az IMF-szerződés kötelez minket a vagyonadó bevezetésére – mondta Oszkó Péter, pénzügyminiszter, aki szakmai szempontból továbbra sem támogatja az ingatlanadó levonhatóságát az szja-ból.

Oszkó Péter arról is beszélt: a MÁV és az önkormányzatok finanszírozásának átalakítására is garanciát vállalat a kormány az IMF-szerződésben.

Az ingatlanadó tárgyi adó, de folynak az egyeztetések az SZDSZ által felvetett javaslatról, amely a 30 milliós értéknél kisebb, de egy tulajdonos kezében lévő ingatlanok összevonását javasolja – mondta Oszkó Péter a tervezett adóváltozásokról.

A pénzügyminiszter szakmai szempontból továbbra sem támogatja az ingatlanadó levonhatóságát az szja-ból, mivel az a cél az "szja általános csökkentése és nem azok terheinek csökkentése, akik ingatlannal rendelkeznek".

Oszkó egy kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a Nemzetközi Valutaalappal kötött hitel-megállapodás tartalmazza a vagyonadót, a MÁV és az önkormányzatok finanszírozásának átalakítását, "hiszen ezeket a kérdéseket meg kell oldani".

Cikkajánló:

$$1873$$

$$1872$$

$$1871$$