Recesszió a magyar lakáspiacon?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A világ egyik legismertebb ingatlanportálja szerint a magyar lakáspiacon recesszió van és a legrosszabb még csak most jön. A Global Property Guide beszámolója szerint 2008-ban a lakásárak 4,2%-kal csökkentek, a következő években ugyanakkor még nagyobb árzuhanás várható.

Az idei évre vonatkozóan a befektetők által is figyelt weboldal a Colliers International elemzését idézi, amely szerint egyes pesti kerületekben 2009 első negyedévében 10%-kal, a túlértékelt budai területeken 30%-kal estek az árak.

A lakások értékét a Global Property Guide beszámolója szerint az államadósság finanszírozhatósága miatti megszorítások, a gazdasági recesszió és a hitelcsapok elzárása együtt eredményezi a kereslet visszaesését.

Az angol nyelvű honlap arról is beszámol, hogy a külföldi kereslet túlnyomó részét kitevő angol és spanyol ügyfelek szinte teljesen eltűntek a piacról.

A Global Property Guide a jövőt illetően az energiatámogatás eltörlését és az ingatlanadót említi, mint az ingatlanpiacot közvetlenül és kedvezőtlenül befolyásoló tényező.

Cikkajánló:

$$1876$$

$$1875$$

$$1874$$