Ma szavaz az Országgyűlés a vagyonadóról

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ma szavaz az Országgyűlés – többek közt - a jövő évi adótörvényekről és a vagyonadóról szóló előterjesztésről. Az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adót a 30 millió forintnál nagyobb értékű ingatlanokra, a nagy értékű autókra, a vízi és légi közlekedési járművekre vetnék ki.

A vagyonadót adót három sáv alapján kell fizetni: 30 millió forintig 0,25 százalék, 30 és 50 millió között 0,35 százalék, míg afelett 0,5 százalék az adó.

Az életvitelszerűen használt, lakott ingatlan esetében 30 millió feletti forgalmi értéknél kell adót fizetni, a második lakóingatlan vagy üdülő után 15 millió feletti forgalmi értéknél, a további lakóingatlanok vagy üdülők után forgalmi értéktől függetlenül kell leróni az adót a fenti sávhatásrok szerint.

A részletekről itt olvashat.

Az SZDSZ budapesti szervezete arra kérte a párt országgyűlési képviselőit, hogy ne szavazzák meg a vagyonadó jelenlegi változatát. Korábban két szocialista honatya is jelezte, hogy nemmel fog szavazni az Országgyűlésben. Ezzel együtt meglepetés lenne, ha elutasítanák a javaslatot, ami a válságkezelő kormány bukását jelentené.

Cikkajánló:

$$1918$$

$$1917$$

$$1916$$