Egyforintos telkek Kaposváron

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rendkívül nagy az érdeklődés Kaposváron az önkormányzat által egy forintért felkínált közművesített telkek iránt. Egy hozzávetőleg hatmillió forintot érő 900 négyzetméteres közművesített telekhez egy forintért juthatnak hozzá azok a fiatal műszaki szakemberek, akiknek a szaktudására szüksége van a városnak, a foglalkoztatóknak.

Szita Károly polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat  a toponári városrészben 125 millió forint költ 66 telek kialakítására és közművesítésére, közülük 29 a város tulajdona. Ez utóbbi telkeket már kialakították, ezekre lehet majd pályázni egy forintért.

A pályázatot nyár végén írják ki, a telkeket pedig előreláthatóan ősszel vehetik birtokba a nyertesek - mondta el a polgármester. Hozzátette: a pályázatok elbírálásánál figyelembe veszik a helyi foglalkoztatók igényeit is.  

A polgármester megemlítette, hogy korábban a kisgáti városrészben is parcellázott már telkeket egy forintért a város, összesen nyolcat, azzal a szándékkal, hogy megtartsa, illetve idecsábítsa a keresett fiatal szakembereket.

Cikkajánló:

$$1933$$

$$1932$$

$$1931$$