Kifizették a pécsi ingatlancsomag vételárát

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A spanyol Milton befektetőcsoport kifizette a vételár utolsó részletét is Pécs tavaly megvásárolt stratégiai ingatlancsomagjáért. A vevő négy részletben fizette ki a nettó 5,4 milliárd forintos vételárat, amelynek 787 millió forintos utolsó részletét július 8-ig kellett átutalnia. Mivel ez a határidő előtt megtörtént, teljesítette a szerződésben rögzített, fizetésre vonatkozó vállalásait. A csomagban szerepel a két évtizede üresen álló "magasház", két volt laktanya, egy rendelőintézet épülete, és egyebek mellett több értékes telek.

"A tervezett beruházások indulása a cégen múlik, tájékoztatásuk szerint ezek már előkészítés alatt állnak" – adta közre a polgármesteri kabinetiroda.    

A Milton képviselői tavaly júniusban jelentették be, hogy több tízmilliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg Pécsett a következő években annak révén, hogy szerződtek a város stratégiai ingatlancsomagjának megvásárlására.

A Milton egyedüliként pályázott az egy csomagban kínált hét ingatlanra, és az önkormányzat által minimálisan megszabott árat fizette ki értük.

A Milton magyarországi vezetői elképzeléseiket részletezve korábban arról szóltak, hogy a 68 hektáros egykori A/1 laktanya kereskedelmi és szolgáltató övezetté válik, a Munkácsy utcai rendelőintézet igényes szállodakomplexumként születik újjá, a Siklósi út menti Bajcsy laktanya lakó- és kereskedelmi központnak, a FEMA-val szembeni terület bevásárlóközpontnak és szállodának ad helyet, a Megyeri úti terület élelmiszer-kereskedelmi funkciót kap, a Lánc utcai telken pedig igényes irodaház létesül.

Az 1989 óta üresen álló, Közép-Európa legmagasabb lakatlan épületeként a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült 25 emeletes "magasház" futurisztikus, különböző színekkel megvilágítható felhőkarcoló lesz, amelyben iroda-lakásokat, szolgáltató egységeket képzelnek el.

Hozzátették, terveik szerint 2010-re az összes beruházást elkezdik, a tervezésben Adolfo Rodriguez világhírű spanyol építész, a benidormi Monaco Hotel, az alzirai hangverseny- és konferenciaközpont, s egyebek mellett a 2010-es sanghaji világkiállítás spanyol pavilonjának tervezője is részt vesz.

A valenciai székhelyű Grupo Milton 78 ingatlanipari, építőipari és befektető társaságból álló cégcsoport, amely öt országban van jelen.

Cikkajánló:

$$1933$$

$$1932$$

$$1931$$