Augusztus 21-től zárják a Margit hidat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Augusztus 21-től kezdődnek a gépjárműforgalom korlátozásával járó munkálatok a Margit hídon. A hidat a Strabag-Hídépítő Csoport fogja felújítani.

Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója tájékoztatása szerint a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn áttekintette a hídfelújítással összefüggő kérdéseket. Ennek során megfogalmazódott, hogy várhatóan augusztus 10-én lehet szerződést kötni a kivitelezővel, aki ezután kezdheti meg a híd felújításának előkészületeit, például az állványozást. Körülbelül ekkor kezdődik az ideiglenes forgalomelterelések kialakítása is a fővárosban. A híd teljes lezárásával megvárják az augusztus 20-i ünnepségeket - jegyezte meg az igazgató. A tömegközlekedés a rekonstrukció teljes ideje alatt biztosított lesz a hídon.

A Fővárosi Közgyűlés június végén, részben fideszes szavazatokkal hozzájárult ahhoz, hogy a fővárosi önkormányzat költségvetésében az idei évre betervezett 13 milliárd forintot további 17 milliárd forinttal kibővítsék a híd rekonstrukciója érdekében.

Cikkajánló:

$$1941$$

$$1940$$

$$1939$$