Megalakult az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Magyar és nemzetközi tulajdonú cégek összefogásával, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők részvételével megalakult az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). Az IFK feladata a Magyarországon működő, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, célja - az IFK által elfogadott programokon keresztül - az épített környezet minőségének fejlesztése.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület munkájával arra törekszik, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztéseket világos szabályrendszer alapján, a funkcionalitás szempontjainak szem előtt tartásával, esztétikusan és gazdaságosan lehessen megvalósítani a tulajdonosok,  a felhasználók és az épített környezet használói érdekében. Ezt a célt az IFK elsődlegesen az alábbi programok megvalósításán keresztül kívánja elérni:

-világos, átlátható és kiszámítható településfejlesztési, építéshatósági szabályrendszer    elérése

-a tagvállalatok társadalmi felelősségvállalási tevékenységének kiterjesztése, az épített környezethez kapcsolódó társadalmi értékek fokozott védelme

-szakmai kapcsolatok kiépítése és ápolása itthon és nemzetközi szinten egyaránt, az ingatlanpiaci szereplők között és az ingatlanpiac és a gazdaság egyéb ágainak szervezetei között

-az ingatlanfejlesztés szakmai színvonalának emelése

-közös fellépés a hatóságok által szervezett nyílt, az épített környezettel kapcsolatos tanácskozásokon

-az ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos oktatási programok támogatása

„Az Egyesület feladatának tekinti, hogy javítsa a magyarországi ingatlanfejlesztők közötti kommunikációt, összehangolja a szakmai célkitűzéseket, és egységes értékrendszer alapján közösen lépjen fel a magyarországi közigazgatási szervek, szakmai és egyéb szervezetek, valamint a közvélemény felé.” – mondta dr. Árendás Gergely, a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese, az IFK elnöke.

Az IFK tagjai:
 
Ablon Ingatlanfejlesztő Kft.
AIG Lincoln Gazdasági Fejlesztési Kft.
Biggeorge’s-NV Zrt.
Futureal Development Zrt.
GTC Magyarország Zrt.
ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.
IVG Development Hungary Kft.
Orco Vagyonkezelő Kft.
Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
Trigránit Fejlesztési Zrt.
WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt.

Cikkajánló:

$$1941$$

$$1940$$

$$1939$$