Új városközpontot terveznek Rákospalotán

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Közel 50 milliárd forintból 10 év alatt 1.350 lakást és 12 ezer négyzetméternyi kereskedelemi létesítményt épít az Indotek Csoport a rákospalotai volt Növényolajgyár területén.

A munka 2010-től 2020-ig tart, az első ütem építése jövőre kezdődik a 10 hektáros területen. Ebben 450 lakást és 4 ezer négyzetméter kereskedelmi, illetve szolgáltatási célú épületet adnak át. Az első ütemet további kettő követi, a 2020-ra tervezett befejezésig. A teljes projekt 49,5 milliárd forintba kerül.

Az önkormányzat és a beruházó között megkötésre váró szerződés tervezete előírja egy száz férőhelyes bölcsőde és ugyanekkora befogadó képességű óvoda, valamint egy többfunkciós rendelőintézet felépítését is.

A tájékoztatás szerint a volt gyártelep szélén folyó Szilas-patak megtisztított, felduzzasztott vizéből mesterséges tavat alakítanak ki. A koncepció szerint a terület körülbelül 40 százaléka zöldövezet lesz.

A beruházó Indotek Zrt.-t tulajdonosai - a Colorado állambéli Bohemian Group of Companies és más privát befektetési alapok, valamint kockázati tőkebefektetők - 1997-ben Kevin and Thorn Rt. néven hozták létre. A cég neve 1998-ban változott Indotek Befektetési Rt.-re. A cég portfoliójának meghatározó része hosszabb távra bérbe adott ingatlanokból, logisztikai vagy infrastrukturális szempontból jó elhelyezkedésű épületekből, valamint ingatlanfejlesztésre vásárolt telkekből áll.

Az Indotek Zrt. 130 projektcéget tulajdonol holdingszerűen, amelyek összes eszközértéke mintegy 100 millió dollár. A vállalat fő tevékenységeinek koordinálását három leányvállalatba integrálta. A társasházi ingatlanok üzemeltetését az In-City Management Társasházkezelő, Üzemeltető és Szolgáltató Kft., az ipari ingatlanok üzemeltetését az In-Management Ingatlan-üzemeltető Kft. végzi. A lakóingatlanok fejlesztése az In-Development Ingatlanfejlesztő és Forgalmazó Kft. feladata, tevékenysége kiterjed a nagyberuházások terveztetésére, engedélyeztetésére, az építési vállalkozások kiválasztására és a kivitelezés koordinálására. A cégcsoportnál dolgozó alkalmazottak száma jelenleg 110 fő.

Cikkajánló:


$$1946$$

$$1945$$

$$1944$$