Macrogamma: 15%-os hozam a NAP után

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Macrogamma alapkezelő 15 százalékos hozamot fizet a NAP Ingatlanfejlesztő Alap első éve után a befektetőknek.

Szeles Nóra, az alapkezelő vezetője az MTI-nek elmondta: a 10 ezer forintos befektetési jegyekre jegyenként 1.500 forintot, összesen mintegy 186 millió forintot fizetnek ki a közeli napokban.

Kifejtette: a zártvégű, 3 éves határozott futamidejű alap első éves fordulónapján, 2009. július 9-én az egy jegyre jutó nettó eszközérték 11.502 forint volt, ez alapján számolják el a 15 százalékos hozamot. Hozzátette, hogy az eszközérték naponta változik.

Az alap évente fizet hozamot, így ellentételezve a zártvégű szerkezet azon kockázatát, hogy a befektetési jegyeket a futamidő lejárta előtt nem lehet visszaváltani. Az adásvételre ugyanakkor lehetőséget teremt az, hogy az alap jegyeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik. A hozamfizetést az alap indulásától kezdve biztosítja egy 100 millió forint összegű bankgarancia is.

Az alap kezelője rendkívül jónak tartja, hogy a globális és ingatlanpiaci válság közepette is sikerült elérni az induláskor tervezett, minimális 15 százalékos eredményt. Szeles Nóra elmondta azt is, hogy a friss tőkebevonás érdekében az alapkezelő újabb befektetésijegy-sorozat kibocsátását tervezi a közeljövőben, de erről részleteket egyelőre nem kívánt elárulni.

A NAP ingatlanalap tavaly júliusban indult, és a jegyzési időszak alatt 1,234 milliárd forint összegű tőkét sikerült összegyűjtenie. Az alap 2009. június 30-ra vetített kimutatása szerint a nettó eszközérték 1,275 milliárd forint volt az első félév végén. Az alap portfóliójában jelenleg egy szombathelyi és egy székesfehérvári, kereskedelmi fejlesztésű ingatlan szerepel, összesen 1,579 milliárd forint értékben. Az alapkezelő a futamidő végén értékesíteni tervezi az ingatlan portfóliót.

bővebben: macrogamma.hu

Cikkajánló:

$$1950$$

$$1949$$

$$1948$$