Még idén megújul a Thököly út 2 szakasza

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Több mint egymilliárd forintot költöttek az utakra a fővárosban az év első útfelújítási ütemében. A második útfelújítási ütemben összesen mintegy 20 kilométeren, 22 útszakaszon dolgoznak majd november közepéig.

A beruházás 2,5 milliárdba kerül, a közbeszerzési eljárások lezárultak. Az év végéig megújul a többi között a Thököly út két szakasza - a munkálatok szeptember végén kezdődnek -, a Hűvösvölgyi út több szakasza, a Ferihegyi út, a budai alsó rakpart, a csepeli Szent István út hosszabb szakaszai, s új közlekedési csomópontot hoznak létre az Üstökös utcánál, a Szépvölgyi út végénél - számolt be terveikről a főpolgármester.

2010-ben az ideihez képest kétszer annyi, 75 kilométernyi utat újítanak fel a tervek szerint. Ez 87 útszakaszt jelent, a munkálatok előkészítése jelenleg zajlik. Jövőre újul meg a budai várbusz teljes útszakasza, a Németvölgyi út, a Róbert Károly körút és az M5-ös autópálya bevezető szakasza.

Összességében 2005 és 2010 között több mint 530 kilométer utat újítottak és újítanak fel a Podmaniczky Program keretében, ez a főváros kezelésében lévő utak mintegy 53 százaléka - mondta a főpolgármester.

Cikkajánló:


$$1951$$

$$1950$$

$$1949$$