Az SCD nem adja fel balatoni fejlesztéseit

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A 450 millió eurós balatoni fejlesztéseket tervező SCD Group és a Quinlan Private csoport 23 helyen akar fejleszteni, azonban egyelőre csak egy helyszínre van építési engedélyük és nem kapnak banki finanszírozást a válságban.

Az újabb európai uniós pályázatokon egyelőre nem indul a 450 millió eurós balatoni fejlesztéseket tervező SCD Group és a Quinlan Private csoport, de nem kívánnak lemondani 23 balatoni befektetési tervük egyikéről sem - mondta Elkán Péter, az SCD Group kommunikációs igazgatója az MTI-nek csütörtökön.

Az SCD 2006-ban pályázott uniós támogatásra 23 tervezett balatoni nagyberuházása kiemelt projektként történő  megvalósításához, de az érintett három fejlesztési régió akkor nem támogatta ezt a törekvését. Az azóta meghirdetett, a balatoni vonzerő növelését célzó pályázatokon a befektetési csoport nem indult.

Az MTI kérdéseire válaszolva Elkán Péter kifejtette, az újabb, kisebb keretek felett rendelkező pályázati kiírásokkal azért nem tud élni a befektetőcsoport, mert ezek feltételrendszere szigorú, egyebek közt jogerős építési engedélyt kíván. Ezzel pedig a társaság - többnyire a megváltozott törvényi háttér és a bürokratikus engedélyeztetési rendszer miatt - eddig csak egy fejlesztési területén rendelkezik.

Az sem kedvez a balatoni tervek mielőbbi megvalósításának, hogy a válság óta nem lehet nagyberuházásokhoz hitelt szerezni - tette hozzá az igazgató, aki hangsúlyozta, a fejlesztések előkészülete, egyeztetése és engedélyeztetése folyamatosan zajlik.

Cikkajánló:

$$1964$$

$$1963$$

$$1962$$