Új irodaház a Graphisoft Parkban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Demszky Gábor, főpolgármester az új irodaház bejárásán elmondta: a Graphisoft területén mintegy 40 cég működik 2.000 alkalmazottal; a magáncég azt a fővárosi törekvést testesíti meg, hogy Budapest a "tudás városává" váljon.

A főpolgármester emlékeztetett, hogy jövőre megnyithatja kapuit egy információtechnológiai és bioinformatikai magánegyetem a volt Óbudai Gázgyár területén, amely 20 ezer négyzetméteres területét az ott lévő ipari építményekkel együtt a parknak értékesítette a főváros.

A magáncég vállalta azt is, hogy a gázgyár műemlék épületeit megóvják, megújítják és látogathatóvá teszik.

A főváros a fejlesztésből mintegy 2,5 milliárdos bevételt könyvelhetett el, amelyet visszaforgat a terület megújításába. Így a szükséges engedélyek beszerzése után hamarosan egy többfunkciós kulturális-oktatási és innovációs központ jöhet létre a volt gázgyár területén.

A volt gázgyár műemlék épületeinek felújítása akkor kezdődhet el, amikor elvégezték a kármentesítést a területen és az óbudai önkormányzat jóváhagyja a kerületi szabályozási tervet. Az épületek felújítása mintegy 3 milliárd forintba kerül majd.

Cikkajánló:

$$1965$$

$$1964$$

$$1963$$