Megújul a bükki Panoráma út

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Megújul a Miskolcot Egerrel összekötő, a Bükkön átvezető úgynevezett Panoráma út. A több száz millió forintos beruházás túlnyomó hányadban európai uniós forrásból valósul meg, és még az idén befejeződik.

A Panoráma út felújítása megkezdődött, az útrekonstrukciót, amelynek kivitelezője a miskolci székhelyű FK Raszter Útépítő Zrt., 95 százalékban európai uniós pályázaton elnyert pénzből finanszírozzák, a fennmaradó hányad állami forrás.

A felújítás célja, hogy Miskolcot (Lillafüredet) és Egert megfelelő minőségű, a modern turistabuszok által is jól járható út kösse össze.

Az út felújítása egy rövid szakaszon műszakilag problematikus, ugyanis Miskolc-Felső-Hámortól a lillafüredi autóbusz-végállomásig két közúti alagút is található. Ezek alatt a magasabb autóbuszok nem férnek át. Bár az egyik alagút megkerülhető egy új útszakasz megépítésével, a másik, a felső-hámori azonban nem, itt vélhetően bányászati technológiával oldható meg a probléma.

A Bükkön átvezető Miskolc-Eger közötti út Hollóstetőig tartó szakaszának felújítása 360 millió forintba kerül, a közbeszerzési pályázaton a kivitelezést elnyert FK-Raszter Zrt. szeptember végére végez a munkával.

Cikkajánló:

$$1973$$

$$1972$$

$$1971$$