Trigránit siker a hitelpiacon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Aláírták a zágrábi Arena Centar hitelszerződését. A 150 millió eurós hitelt egy hat bankból álló konzorcium adja. A teljes beruházás 250 millió euró, melyből 100 milliót a Trigránit saját tőkéjéből fedezi.

Demján Sándor, a TriGranit elnöke elmondta: 250 millió euró beruházással építik meg a város legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központját, amelyet várhatóan 2010 novemberében adnak át. A bevásárlóközpont bérlői pedig további 100 millió euró beruházást hajtanak végre a létesítményben.

Demján Sándor az aláírás kapcsán elmondta, hogy a TriGranit hosszú távon van jelen a horvát piacon is.  A TriGranit projektje a pénzügyi világválság kirobbanása óta a legnagyobb közvetlen külföldi tőkebefektetés Közép-Kelet Európában.

A hitelező banki konzorcium tagja az INTESA SANPAOLO S.P.A., az ERSTE GROUP AG., a HYPO INVESTMENTBANK AG, a CASSA DI RISPARMIO DELLA REPUBBLICA DI SAN MARINO S.P.A., az MKB Bank Zrt. és a CIB Bank Zrt.

A TriGranit tájékoztatása szerint az Arena Centar üzlethelyiségeinek 70 százaléka már bérlőre talált, köztük van a SPAR, illetve a Blitz Cinestar. A központban 10 nagyáruház, több mint 200 kereskedelmi egység, egy 10.000 négyzetméteres hipermarket, kávézók, éttermek, és egy 9 termes multiplex mozi kap helyet.

Az aláírást követően Demján Sándor az MTI-nek elmondta, hogy Horvátországban 100 millió euró beruházásával tengerparti szállodaépítésében is gondolkodnak, amelyet az idegenforgalom fellendülése esetén indítanak majd el.

Cikkajánló:

$$1971$$

$$1970$$

$$1969$$