Pécsett minden szinten áll az ingatlanpiac

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Míg korábban a panellakásoknál, illetőleg olcsóbb házaknál, lakásoknál volt megfigyelhető a kínálati dömping, mára a jelenség átterjedt az értékesebb belvárosi ingatlanokra is - írta az Új Dunántúli Napló.

Utcánként két-három, de adott esetben négy-öt eladó ingatlan is felfedezhető az utóbbi időben Pécs belvárosában. Tíz-tizenöt, adott esetben húsz százalékkal kevesebbért lehet eladni most egy lakást vagy házat a baranyai megyeszékhelyen, mint egy-másfél esztendővel ezelőtt. Ez a panellakások esetében 1-1,5 millió forintos kiesést jelent, a nagyobb értékű ingatlanoknál akár súlyos tízmilliókat is eredményezhet. A nyomott árak miatt csak az szabadul meg most ingatlanától, akinek mindenképpen szükséges.

A helyzet vidéken sem jobb, hiszen olyan frekventált településeken sem, vagy csak nagyon nehezen sikerül ingatlant értékesíteni, mint Kozármisleny, Harkány vagy Villány.

A hitel olcsóbbá válására egyelőre nem lehet számítani, ezért a prognózis szerint jövőre kizárólag a jelenleg ugyancsak pangó befektetői érdeklődés pezsdíthet valamelyest az ingatlanpiacon - olvasható a baranyai napilapban.

Cikkajánló:

$$1979$$

$$1978$$

$$1977$$