Beruházó a Kings City-ről

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A beruházók szerint harmonikusan illeszkedik majd a környezethez a King's City néven ismertté vált sukorói beruházás, amelynek terveit a következő hónapokban véglegesítik, és a környezetvédelmi elképzeléseket is bemutatják - közölték a beruházók annak kapcsán, hogy múlt héten a Pénzügyminisztérium (PM) az egyedüli pályázó KC Bidding Kft.-t nyilvánította a beruházáshoz kapcsolódó koncessziós pályázat nyertesének.

Vádemelés és négy óvás a sukorói ingatlancsere ügyében

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a székesfehérvári városi ügyészség a sukorói ingatlancserében érintett magánszemélyt, a Fejér Megyei Főügyészség pedig négy óvást nyújtott be az ügyben.
A KC Bidding Kft. egy Magyarországon bejegyzett cég, amelyet partnerségben alapítottak az American Chance Casinos-zal, amely leányvállalata az Európa-szerte több kaszinóval rendelkező és üzemeltető Trans World Corporation nevű amerikai nyíltan működő, tőzsdén jegyzett részvénytársaságnak.

A PM februárban írt ki koncessziós pályázatot játékkaszinó alapítására és működtetésére a Közép-Dunántúlon. A kiírás szerint a koncesszió időtartama 20 év, a koncessziós díj legkisebb összege pedig évente legalább 900 millió forint.

A kaszinó a Velencei-tó partjára tervezett King’s City létesítmény része lesz. A beruházásra Sukorón egy amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport készül, amely 2013 közepére gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján. A hetven hektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztatóközpont is helyet kapna.

A Velencei-tó partjára tervezett beruházás felfüggesztését kérte a Fidesz a kormánytól.
A beruházók hétfői közlése szerint az építkezés előreláthatólag 275 milliárd forintba kerül majd, és a tervek szerint 3.500 munkahelyet teremt. Az építkezés 2010 negyedik negyedévében kezdődik, és a komplexum 2013 második felében nyitja meg kapuit.

A fejlesztés vezetői Ronald S. Lauder magyar származású amerikai üzletember, az Estée Lauder Group igazgatója, valamint Fred H. Langhammer, az Estée Lauder Group korábbi vezérigazgatója, és a Walt Disney Company igazgatósági tagja.

A King’s City menedzsmentje jelenleg a tervek véglegesítésén dolgozik és amint ez - várhatóan néhány hónapon belül - lezárul, a közvéleménynek is bemutatják a részletes terveket, beleértve a környezetvédelemmel kapcsolatos elképzeléseiket is - olvasható a közleményben.

Cikkajánló:

$$2017$$

$$2016$$

$$2015$$