Sukoró: csak akkor lesz koncesszió, ha minden tiszta

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A pénzügyminiszter, reagálva a Magosz elnökének kérdésére, egy levélben kijelentette: csak akkor kapnak a sukorói Kings City tulajdonosai kaszinó koncessziót, ha a folyamatban lévő vizsgálat minden vitás kérdést tisztáz.

A Joav Blum és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. között, a Velencei tó melletti sukorói állami tulajdonú területek cseréjével kapcsolatban létrejött ügylettel, továbbá az ott tervezett beruházással kapcsolatban folyik a vizsgálat, amelyet az ezzel párhuzamosan zajló számvevőszéki ellenőrzés megállapításainak figyelembe vételével zárnak le - írta Oszkó Péter pénzügyminiszter Budai Gyulának, a Magosz igazgatójának küldött válaszlevelében.

A levél szerint, amelyet a Pénzügyminisztérium (PM) kedden tett közzé, a tárca figyelembe veszi a számvevőszék és az ügyészség által feltárt esetleges jogi és pénzügyi anomáliákat is, és kiemelt figyelmet fordít a sukorói földterületek elidegenítésével kapcsolatos jogügyletekre.

A pénzügyminiszter ígéretet tett arra is, hogy a vizsgálat lezárását követően annak megállapításairól tájékoztatja a Magosz igazgatóját.

A levélben Oszkó Péter nyomatékosítja: a vizsgálat végleges lezárta és az esetlegesen felmerült aggályok tisztázása előfeltétele annak, hogy a beruházóval koncessziós szerződést kössenek, ahogy arról a PM az elmúlt héten a nyilvánosságot tájékoztatta.

Cikkajánló:

$$2021$$

$$2020$$

$$2019$$