Kordáékat egy fantom üldözi új házuk miatt

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Korda György nem érti, hogy miért nem hagyják békén a Velence-tó partján álló háza miatt, amikor ő pontosan úgy járt el, mint szomszédjai. A probléma lényege, hogy egy ismeretlen elkezdte fúrni Kordáékat, mivel lekerítették a Velencei-tó partjának egy részét és ez állítólag törvényellenes. A megye szerint jóhiszemű törvénysértésről van szó.

Törvénytelenül került tóparti telek magánkézbe a Velencei-tó partján - ezt állapította meg a Fejér Megyei Önkormányzat a Korda házaspár ingatlana ügyében indított vizsgálat során. Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a lakosok elől ne legyen elzárva a parti sáv.

Egy 1995-ös vízgazdálkodásról szóló törvényt kimondja, hogy természetes vizek partját az államnak vagy önkormányzatoknak közérdekű célra kell fenntartani, és nem adhatják el. Ez alól a kormány adhat csak felmentést. Mivel ilyen kormányrendelet nincs, ezért a tóparti ingatlant törvénytelenül adta el a megyei önkormányzat 1998-ban.

Az önkormányzat törekedni fog arra, hogy az eredeti állapotot visszaállíttassa, de további vizsgálatokra van szükség, hiszen a megyei közgyűlés úgy véli, jóhiszemű törvénysértés történt.

Ehhez képest Kordáék elmondása szerint ők már így vették a telket, ezért őket semmiféle vád nem érheti sőt, személyiségjogi pert indítanak a rágalmazók ellen.  

Cikkajánló:

$$2228$$

$$2227$$

$$2226$$