Hatalmas Orco veszteség: 132 millió forgalom, 200 millió veszteség

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Orco Group az idei év első felében 132 millió eurós forgalom mellett nettó 200 milliós veszteséget szenvedett el. Az ingatlanportfolió újraértékelése révén a veszteség 252 millió euró, a részvényenkénti eszközérték 15 euró a félévvel ezelőtti 42,5 euróhoz képest.

A Magyarországon is jelentős érdekeltségekkel rendelkező Orco ingatlanportfoliójának értéke 2,13 milliárd euróról 1,83 milliárdra esett fél év alatt.

A jelentés szerint azokban a városokban, ahol az Orco érdekeltségekkel rendelkezik már érezhető a piac újraéledése, de nagyobb növekedés 2010 közepe előtt nem várható.

Magyarországon az Orco ingatlanok értéke 29 millió euróval esett hat hónap alatt. A jelentés kiemeli, hogy a Váci utcai retail projekt 36%-ot vesztett korábbi értékéből. Ezen kívül Magyarországról nem esik szó a cég gyorsjelentésében.

Nemrég napvilágot látott hír, hogy az Orco 500 millió forinttal tartozik az Andrássy úti Párizsi Divatházat felújító Market Építő Zrt.-nek. A kivitelező addig nem adja át az épületet az Orcónak, amíg a cég nem fizeti ki tartozását, így csúszik az átadás.

Cikkajánló:

$$2046$$

$$2045$$

$$2044$$