Joav Blum szerint bármelyik kormány támogatná a Kings City tervét

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem ismerik, s ezért nem is kommentálhatják az ÁSZ jelentését, de "százegy százalékig biztosak" abban, hogy a Kings City beruházói is, s a vagyonkezelő is jogszerűen járt el - mondta el a Népszabadságnak nyilatkozva Joav Blum, a projekt kapcsán híressé vált izraeli-magyar üzletember.

"Azt viszont nagyon sajnáljuk, hogy alaptalan hisztériakeltés zajlik az ügyek körül. Akik például tényleg a magyar termőföldért aggódnak, azok még örülhetnek is: a sukorói telkek jó része nem termőföld besorolású, míg a Pest megyeiek igen, tehát nőtt az állam tulajdonában álló termőföldek területe" - fejtette ki a lap szombati számában az üzletember.

Magyar Nemzet: Joav Blum szerint mindenképpen megépül a King,s City
A beruházók vélhetően "remek" kormányzati kapcsolatait firtató újságírói kérdésre az üzletember azt válaszolta: a kormányzati szervekhez semmilyen személyes kapcsolatuk nem volt, a projekttel az illetékes minisztériumnál jelentkeztek, és azt követően a kormányzati szervek "olyan szinten és úgy foglalkoztak azzal, ahogy ezt nyilván hasonló jelentőségű projektek esetében mindig is teszik".
Arról, hogy a kormány tagjai közül kikkel találkozott személyesen a kaszinóberuházás kapcsán, azt mondta: Bajnai Gordonnal kétszer folytatott tárgyalást, az akkor még pénzügyminiszter Veres Jánossal is találkozott egyszer, Gyurcsány Ferenccel pedig a kaszinóberuházásról folytatott tavaly májusi parlamenti megbeszélésen ismerkedett meg.

Arra a kérdésre, hogy a Bajnai-kabinet hivatalba lépése óta változott-e a hozzáállás a projekt ügyében, Joav Blum elmondta: a kormány hozzáállása nem változott, és biztosak benne, hogy "bármelyik párt, amely Magyarország érdekeit tartja szem előtt", támogatni fog egy ehhez hasonló, a gazdaság számára kiemelten hasznos beruházást.

"Bármelyik kormány támogatna egy ilyen grandiózus tervet, mint a Kings City, hiszen az nemcsak a turizmus, hanem a nemzet gazdaságának felemelkedését is szolgálja" - hangoztatta.

A Népszabadság azon felvetésére, hogy a befektetők ezzel együtt "túl nagy" kockázatot is vállalhatnak, tekintve, hogy a soron következő parlamenti választások után a Fidesz - az esetleges kormányzati hatalom birtokában - az eddigi nyilatkozatok alapján mindent meg fog tenni a beruházás megakadályozása érdekében, Joav Blum azt válaszolta: jelenleg napi szinten arra koncentrálnak, hogy létrehozzák Európa legrangosabb turisztikai projektjét.
"Reméljük, hogy ez végül mindenki tetszését elnyeri majd" - jegyezte meg.

A turistacsalogató tervek konkrétumaira kitérve szükségesnek tartotta hangsúlyozni, hogy a Kings City nem kaszinóváros lesz, mert a beruházási költség kevesebb mint hat százalékát teszi csak ki a kaszinó létrehozása.

A terület alapvetően három részre osztható majd: a délnyugati részen lesz a "Téli Palota", átellenben a "Nyári Palota", ahol inkább családoknak szóló látványosságok és lehetőségek lesznek. Északkeleten a "Királyi Szállás", amely magasabb kategóriájú szállásokat és például golfpályát tartalmaz a nagyobb igényű vendégek kedvéért - sorolta a terv részleteit.

Az interjút bevezetve a lap megjegyezte: több interjúkérésük elutasítása után elsőként a szombati Népszabadságnak nyilatkozott az üzletember. (A Magyar Nemzet szombati számában ugyanakkor szintén megjelent egy Joav Blum-interjú, amelyet a lap "exkluzív" interjúnak nevezett.)

Cikkajánló:

$$2050$$

$$2049$$

$$2048$$