A Corvin Sétány 2014-ben készül el

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Corvin Mozi mögötti városrehabilitációs projekt félidejéhez érkezett. Az új sétány egy részét már novemberben birtokba vehetik a lakók. Jövő év elejéig 109 milliárd forint értékű létesítmény készül el, a teljes beruházási érték 205 milliárd.

A RÉV8 Zrt.-nél most fejeződött be egy átvilágítás, ami az eddig elköltött közpénz sorsát vizsgálta. Dr. Kocsis Máté kerületi alpolgármester arról számolt be, hogy a vizsgálat megnyugtató eredménnyel zárult. A RÉV8 Zrt. előzetes bejelentkezés alapján bárkinek biztosítja, hogy egy adatszobában a cég minden szerződésébe betekintsen.
Jelenleg 250 ezer négyzetméternyi ingatlan készült el, illetve van építés alatt – mondta Tatár Tibor, a fejlesztő Futureal Development Zrt. vezérigazgatója. A területen összesen félmillió négyzetméter építhető be.

A Corvin Sétány első részének építése már megkezdődött, ezt novemberben adják át és még idén megkezdik a Corvin köz felújítását is.

A projekt keretein belül eddig 671 darab rossz állapotú lakást bontottak el, a továbbköltözésről minden családdal sikerült megegyezni – mondta Alföldi György, a projektet önkormányzati részről koordináló RÉV8 Zrt. vezérigazgatója.


Lemondott a polgármester

Csécsi Béla, a VIII. kerület korábbi SZDSZ-es polgármestere egészségügyi okok miatt lemondott posztjáról, ezért előrehozott választás lesz a kerületben.
Mint Tatár Tibor hozzátette, az eddig épült lakások 100%-a elkelt, a most építés alatt lévő Corvin Irodák II. 24 ezer négyzetméteres épületben már 50% feletti a lekötött irodaterület aránya. A francia Cleppier csoport által korábban megvett Átrium bevásárlóközpontban is 50% feletti a bérbeadott területek aránya. A fedett bevásárló utcát magába foglaló Átriumot jövő tavasszal adják át.

Tatár Tibor elmondta, a Futureál abban bízik, hogy 2010-ben visszatér a lendület az ingatlanpiacra, ami újra felpörgeti a Corvin Sétány eladásait is. Ezzel együtt a korábban bejelentett 2012-es határidőre nem, csak 2013/2014-re készül el teljes egészében a sétány.

Arról még nem döntött a fejlesztő, hogy a sétány végében elhelyezkedő 15 ezer négyzetméter alapterületű tömbben milyen funkciójú épület kap helyet.

Cikkajánló:

$$2063$$

$$2062$$

$$2055$$