Milliárdos fürdőfejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással fejleszti a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői parkfürdőt - közölte a társaság vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón az üdülőhelyen.

Az Európai Unió 50 százalékos arányú finanszírozását az első pályázati fordulóban már elnyert idegenforgalmi projekt kiviteli tervei elkészültek, megindult a közbeszerzési eljárás, a támogatói szerződés aláírását követően az idén megkezdődhet az építkezés - mondta Belus Tamás.

A cégvezető elmondta: a parkfürdőben korszerűsítik a meglévő 50 méteres uszodát, további három gyógyvizes medencét és új öltözőt létesítenek, valamint a hideg vizes medencéknél szórakoztató létesítményeket hoznak létre, a beruházás várhatóan a jövő évi nyári szezonra készül el.

A cég által működtetett létesítmények közül az egész évben nyitva tartó Aquaris Élményfürdőt a nyári hónapokban 52 ezer vendég kereste fel, közülük több, mint 50 százalék külföldi turista volt. Ők főként Szlovákiából, Romániából, Lengyelországból és Oroszországból érkeztek Sóstógyógyfürdőre. A tavalyi nyáron 56 ezer volt a élményfürdőben pihenő vendégek száma, a négyezres csökkenést a vezérigazgató elfogadhatónak nevezte, tekintettel a pénzügyi-gazdasági világválságra.

A fejlesztés előtt álló parkfürdőben viszont, ha csak ezer látogatóval  is, de 119 ezerről 120 ezerre nőtt nyáron a vendégek száma. A beruházások után jövőre a 180 ezres látogatói számot célozzák meg.

Belus Tamás kitért arra is, hogy a Fidesz két felügyelő bizottsági tagja hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a rendőrségen a cég ellen. Kijelentette: a helyi politikusok által emlegetett 72 millió forintos megrendelés teljesülését számlákkal tudják igazolni, s "ezt a felügyelő bizottsági tagok is észrevehették volna, ha kötelességüknek megfelelően átnézik az éves jelentéseket, közte a könyvvizsgálói dokumentumot".

Cikkajánló:

$$2074$$

$$2073$$

$$2072$$