Oszkó találkozni akar a sukorói befektetőkkel

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Oszkó Péter pénzügyminiszter személyes találkozót kezdeményez a sukorói telekcsere kapcsán. A Joav Blumnak címzett levélből kiderül, hogy a pénzügyminiszter véleménye szerint megoldást kell találni a telekcserével kapcsolatban felmerült jogi és közvéleménybeli aggályokra.

A Népszabadság szerint ez azt is jelentheti, hogy Oszkó Péter javasolni fogja a beruházás áthelyezését egy másik területre.

"Figyelemmel arra is, hogy a telekcsere ügyletet jelentésében az Állami Számvevőszék is jogi értelemben semmisnek minősítette, felvetődik, hogy a jogi kétségek és aggályok tisztázása a telekcserében érintett ingatlanok korábbi tulajdoni viszonyainak helyreállításával biztosítható" - olvasható Oszkó Péter levelében.

Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója közben nyilvánosságra hozott egy belső levelezést, amit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettese írt. Benedek Fülöp ebben azt állítja, hogy a tervezett csereügylet szakmailag nehezen támogatható, megalapozható, jogi szempontból pedig megvalósítása jelentősebb akadályokba ütközhet.

A vezérigazgató-helyettes elismerte a dokumentum valódiságát, azonban azt egy nem végleges munkaanyagnak minősítette.

Cikkajánló:

$$2071$$

$$2070$$

$$2069$$