Átvizsgálják a STRABAG-építkezéseket

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Strabag és orosz leányvállalata minden moszkvai építkezését átvizsgálják az orosz hatóságok, miután a múlt héten Moszkvában beomlott egy épülőfélben lévő mélygarázs, amelynek az osztrák építőipari konszern volt a generálkivitelezője - írta kedden egy osztrák napilap.

Egy munkás meghalt, három másik súlyosan megsérült, amikor a múlt héten beomlott az épülő Vivaldi Plaza mélygarázsának mínusz második szintje.

A moszkvai hatóságok felül akarnak vizsgálni minden olyan épületet, amelynek építésében részt vett a Strabag - jelentette a Die Presse az orosz fővárosból.

A múlt heti balesetet vizsgáló bizottság eddig nem jutott hivatalos eredményre, de az első szakértői vélemények szerint az omlást a technológiai
fegyelem megsértése vagy tervezési hiba okozhatta. A terveket a Szergej Kiszeljov és Partnerek nevű tervezőiroda készítette, a dokumentációt a Strabag állította össze. A Strabag környezetéhez tartozó források spekulációnak minősítettek és visszautasítottak bármilyen találgatást.

A Moszkvai szakértők szerint olyan változtatásokat hajtottak végre a terveken, amelyeket nem engedélyeztettek az építőipari hatóságokkal. Azt nem tudni, hogy ezek a változtatások okozták-e a balesetet. A vizsgálóbizottság környezetéből származó értesülések szerint a megbízó kérésére hajtották végre a változtatásokat, és megpróbálták rábeszélni szakértők bevonására, de sikertelenül.

A Strabag saját szakértői bizottságot küld a helyszínre.

Cikkajánló:

$$2078$$

$$2077$$

$$2076$$