A túlélés a célja az ingatlanos cégeknek

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ingatlanos cégek a túlélésre játszanak, és nem foglalkoznak az adóváltozásokkal. A társaságok eddig ingatlannal rendelkező cégeket, és nem tisztán ingatlant adtak-vettek, a jövő évtől ilyenkor is adót és illetéket kell fizetniük

Aki ingatlannal rendelkező céget vásárol, annak illetéket kell fizetnie, viszont az illeték jelentősen lecsökken a mostanihoz képest. Az ingatlanos céget eladó vállalkozások társasági adót is fizetnek, még a külföldiek is, amennyiben a székhely országával Magyarországnak nincs kettős adózást kizáró egyezménye, vagy ha van, ebben az esetben lehetővé teszi az adóztatást Magyarországon. Ilyen ország például Írország, Izrael és Kanada is.

A megoldás a holding-struktúra átalakítása, vagy az, hogy a mostani külföldi tulajdonos fölé, vagy pedig alá alapítanak új céget - mondta az előadó.

A vitában elhangzott: az állam azzal, hogy hagyta a projekt cégekkel együtt eladni az ingatlanokat, és nem szabott ki illetéket ezekre, sokat veszített, az ingatlanos cégek pedig jelentős pénzhez jutottak. Az ingatlanalapok eddig is "tisztán" csak ingatlant vásároltak, illetéket fizettek, így nekik előnyös az alacsonyabb illeték. A céggel együtt történő ingatlanvásárlás mindig rizikós, lehet, hogy a tiszta ingatlanvásárlás drágább, de kockázatmentes - mutattak rá a szakértők.

Cikkajánló:

$$2082$$

$$2081$$

$$2080$$