Elkezdődik az SZTE központi épületének felújítása

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Október elején elkezdődik a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri központi épületének felújítása, a várhatóan egy évig tartó, összesen 2,5 milliárd forintos költségű beruházás kivitelezője a Ferroép Zrt. - jelentette be Szabó Gábor rektor csütörtökön, a csongrádi megyeszékhelyen.

A 4.200 négyzetméteres épületben az SZTE vezetése mellett a kutatás-fejlesztést és innovációt kiszolgáló egységek kapnak majd helye. Az épület rekonstrukciója az első eleme annak a műszaki-természettudományos képzés fejlesztését célzó programnak, melyre az SZTE, a bajai és a szarvasi főiskolákkal konzorciumban, 6,424 milliárd forintnyi támogatást nyert el a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán.

A 2011-ig tartó munka során tizenegy ingatlant újítanak föl, elkészül az SZTE Mérnöki Karának új, 3.300 négyzetméteres oktatási épülete, beszereznek több mint 1.600, oktatást és kutatást szolgáló laboreszközt, műszert. A program része az egyetem informatikai hálózatának korszerűsítése is.

A XXI. századi színvonalnak megfelelően felújítják a természettudományi kar és az orvoskar tizenhárom laboratóriumát is a Dóm tér körül, melyek még a múlt század húszas éveiben épültek.

Cikkajánló:

$$2083$$

$$2082$$

$$2081$$