Jön a Dunántúl legnagyobb ipari parkja

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Október végére, határidőre elkészül Pécs déli ipari parkja; a magántőkéből megvalósított 260 hektáros beruházás a Dunántúl legnagyobb ipari területe lesz - tájékoztatta a beruházó cég jogásza az MTI-t csütörtökön.

Május eleje óta a tervek szerint haladnak a munkálatokkal, így határidőre átadják a Dunántúl legnagyobb ipari területét a baranyai megyeszékhely déli részén. Pécs jelenleg már nem rendelkezik olyan ipari telekkel, amely egy nagyobb cég betelepülését lehetővé tenné, az első, önkormányzati tulajdonban lévő ipari parkot ugyanis már "kinőtte a város".

Az IPP-Airport Invest Kft. projektcég a déli ipari park megvalósításával a további fejlesztéseket kívánja lehetővé tenni.

A befektetők reményei szerint a kiváló adottságok és a területen épülő irodaházak vonzzák majd a call-center és kontrolling cégeket. Az első ingatlant az egyik francia érdekeltségű hipermarket-lánc húzza fel, nyitása a jövő év közepén várható.

A park kiválóan megközelíthető, azt a terület déli részén épülő M60-as autópálya, valamint a szintén határos, hamarosan négysávossá épülő 58-as főút biztosítja, a pécs-pogányi repülőtér pedig csak egy kilométerre található a területtől. A kivitelezők ígérik, hogy a nagyméretű parkolókon kívül a tömegközlekedés is megoldott lesz, a város központjába, valamint a repülőtérre közlekedő buszjáratok megállóit is kiépítik.

Az ipari park átadása után a kiépített közművek és utak az önkormányzat tulajdonába kerülnek a korábban megkötött településfejlesztési szerződés alapján.

Cikkajánló:

$$2084$$

$$2083$$

$$2082$$