Óvodabővítés 160 millió forintért

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Koppánymonostorban pénteken megkezdték az óvoda új épületszárnnyal való bővítését, a beruházáshoz 86 millió forint uniós forrás érkezett, Komárom önkormányzata pedig 72 millió forintot biztosított - mondta az MTI-nek az óvoda vezetője.

A férőhelyek száma 50-ről 75-re növekszik, a csoportbővülés három új óvónő és egy dajka foglalkoztatását teszi lehetővé - közölte Töröttő Ferencné.

Az egy év alatt elkészülő beruházás során az intézmény csoportszobával, tornaszobával és kiszolgáló helyiségekkel gazdagodik, illetve teljes energetikai, gépészeti felújítás valósul meg és újjáépítik az udvaron lévő játszóteret. A melegvizet tetőre szerelt napkollektorok biztosítják és rásegítenek a fűtésre.

Koppánymonostor 1932 óta része Komáromnak, évtizedek óta a város üdülőkörzete. Jelenleg 2418 lakója van, de emelkedik az ott élők száma, mert a környezeti adottságok miatt egyre több fiatal építkezik a környéken. A városrész nyugati határán létesült a város ipari parkja, ahol összesen mintegy 20.000 embert foglalkoztatnak.

Cikkajánló:

$$2086$$

$$2085$$

$$2084$$