Visszabontotta a szemétlerakót az alvállalkozó

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fővállalkozók nem fizették ki két részszámlájukat, ezért hétfőn délelőtt visszabontották az egyik rekultivált illegális szemétlerakót a boncodföldei ÁPR-Bau Kft. dolgozói Sármelléken.

Krajczár Róbert ügyvezető az MTI-nek azt mondta: egy európai uniós projekt keretében dolgoztak, és több tízmillió forintos számlákról van szó. Összesen 26 zalai település határában végezték el még tavasszal az illegális szemétlerakók rekultivációját, amelynek fővállalkozója a Vegyépszer és a Mota-Engil Zrt., amelyek megkapták az államkincstártól a szerződött összeget, de több alvállalkozónak sem fizettek.

A zalai cég dolgozói két munkagéppel részben eltakarították a mintegy 1500 köbméteres egykori lerakóról a korábban általuk felhordott humuszréteget.

Az ügyvezető kifejtette: a Vegyépszernek 8, a Mota-Engilnek 18 szeméttelep felszámolását végezték el áprilisra.

A 90 napos fizetési határidejű első két számlájukat is késve egyenlítette ki a két fővállalkozó, a harmadik és negyedik részszámlának pedig másfél hónapja, illetve két hete lejárt a fizetési határideje. Holott az teljesítési igazolásukat is hiánypótlás nélkül kiállították, a tartozást pedig elismerték.

Krajczár Róbert úgy tudja, hogy a beruházó Zalaispától mindkét cég megkapta az uniós projekt ellenértékét, de nemcsak az ÁPR-Bau-nak, hanem más alvállalkozónak sem fizettek időben.

Cikkajánló:

$$2088$$

$$2087$$

$$2086$$