Fidesz: porhintés és szemfényvesztés zajlik a sukorói ügyben

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Fidesz szerint porhintés és szemfényvesztés zajlik a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás ügyében.

"Továbbra is titkolja a kormány az előkészületeket, továbbra sem osztja meg a parlamenti képviselőkkel (...), hogy tulajdonképpen kik és hogyan és miért mozgatják a szálakat" - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője; megjegyezve: továbbra is úgynevezett turisztikai beruházásnak minősítik az egyébként semmis szerződésen alapuló ügyet.

A képviselő szerint a sukorói beruházást illetően egy olyan ügyhöz adja teljes súlyát a magyar kormány, amely az ország érdekeivel szöges ellentétben áll. Mint fogalmazott, "nem szeretnénk Magyarországot (...) mindenféle kaszinóban elköltött és tisztára mosott pénzek Mekkájává tenni".

Balsai István kifejtette, Cser-Palkovics András azonnali kérdésére adott válaszában a miniszterelnök "szokatlanul nyugtalan lett": először egymilliárd dolláros turisztikai beruházásról beszélt, két perccel később azonban már egymilliárd eurósról. Bajnai Gordon "annyira ködösíti a válaszát, hogy a dollár és az euró közötti különbséget is elfelejti" - fogalmazott a fideszes politikus.

A King's City elnevezésű beruházásra egy amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport készül, amely 2013 közepére, 275 milliárd forintos költséggel gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván létrehozni a Velencei-tó északi partján. A hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztatóközpont is helyet kapna.

A székesfehérvári városi ügyészség korábban közokirat-hamisítás bűntettével vádolta meg a sukorói ingatlancserében érintett magánszemélyt, a Fejér Megyei Főügyészség pedig négy óvást nyújtott be az ügyben.

Cikkajánló:

$$2095$$

$$2094$$

$$2093$$