Teljesen megújul a békéscsabai ifjúsági ház

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Két év múlva teljesen megújul és új funkciókat is kap Békéscsabán az egykori ifjúsági ház - közölte az MTI-vel Szente Béla, az intézmény igazgatója, fideszes önkormányzati képviselő kedden.

Az önkormányzat korábban pályázatot nyújtott be az unió által is támogatott Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programra (TÁMOP) és nyert el megközelítőleg 1,7 milliárd forintot. A fennmaradó önrészt, mintegy 250 millió forintot pedig a fenntartó, a békéscsabai önkormányzat biztosítja - közölte Szente Béla, az intézmény vezetője.

Lukácsi László, a város főépítésze előadásában azt emelte ki, hogy a belvárosi ingatlan új színfoltja lesz a városnak. Különlegessége, hogy a közeli Élővíz-csatornához egy terasszal kapcsolódik úgy, hogy az ingatlan előtt lévő közlekedési utat lezárják. 

Az Agóra-projekt keretében egységes irányítás alá vonták a már korában meglévő, és eddig önállóan működi városi közművelődési intézményeket, ráadásul térségi kulturális szolgáltatásokat is végezni fognak, amelyek kihatnak Békés városától kezdve egészen Mezőkovácsházáig.

A megújuló, és a városkép szempontjából is különleges Agóra mindemellett multifunkcionális közművelődési szolgáltatásokra is készül, de a jövőben el kívánja látni a felnőttoktatáshoz kapcsolódó feladatokat is.

Az új Agórának 2011 június végére kell elkészülnie.

Cikkajánló:

$$2094$$

$$2093$$

$$2092$$