400 millió forint panelfelújításra Zuglón

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csaknem 300 millióból szépült meg 200 család otthona Zuglóban - Idén mintegy 400 millió forinttal segíti a kerület a panelházak felújítását.

Újabb társasház újult meg idén Zuglóban a Panel Plusz Program keretében. A kerület 2009-ben csaknem 400 millió forinttal járul hozzá a Programban résztvevő társasházak felújításához.

Két évvel ezelőtt a fűtésrendszert újították meg, idén pedig a régi nyílászárókat cserélték ki, valamint új szigetelést kapott a ház homlokzata és a tető is. A társasház valamennyi folyosója ugyancsak új ablakokat kapott, a kapubejárók is megújultak és esőelvezetőt is kiépítettek.

A pályázatot kiíró Önkormányzati Minisztériumot Jauernik István államtitkár képviselte, aki szerint a Panel Programokkal az állam, a helyi önkormányzatok és a lakók is jól járnak.

A Panel Plusz Program pályázatra jelentkező társasházakat és lakásszövetkezeteket 2005 óta Zugló Önkormányzata is támogatja, amely az elmúlt 4 évben csaknem 800 millió forintot fordított erre.

Idén csaknem 400 millió (392.323.460,-) forintot biztosít az Önkormányzat a Panel Plusz Programos pályázatok önkormányzati részére. Az elmúlt évben az állami és önkormányzati segítségnyújtással csaknem 2,5 milliárd Ft-tal gyarapodott a panelházak értéke Zuglóban.

Cikkajánló:

$$2099$$

$$2098$$

$$2097$$