Novemberben nyit az Allee

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. fejlesztésében, az ING Bank finanszírozásával november 11-én nyílik meg a 200 millió euróba kerülő 150 ezer négyzetméteres Allee, a volt Budai Skála helyén épülő iroda- és lakóház, illetve bevásárlóközpont.

A fejlesztő 2005-ben vásárolta meg a 3 hektáros - 30 ezer négyzetméteres - területet, a régi áruházat 2007. augusztusában kezdte bontani.

Az Allee főbejárata a régi áruházéval azonos helyen, a 4-es villamos végállomásával szemben lesz. A piac és az új épület közti sétány oldalában éttermek, kávézók lesznek, a fejlesztő ezt szánja a Liszt Ferenc tér budai megfelelőjének.

A Bercsényi utca oldalán a házak homlokzatait - bele értve a műegyetemi építészkar kollégiumát is - a fejlesztő újította fel, a saját költségén. Ez az utca a Váli utcánál alagútba süllyed, amely az Október huszonharmadika utcánál ér fel a felszínre. Az alagútból közelíthető meg az 1.200 férőhelyes parkoló.

Az épületek alsó három szintje a kereskedelemé. Az átlagos bérleti díj 25 euró havonta és négyzetméterenként, de a földszinti területekért 60-100 eurót kérnek.

A kivitelezést 8 fővállalkozó végezte, köztük volt például a Strabag, a Swietelsky és a Magyar Aszfalt.  Az épületet a Főtáv fogja fűteni, egy nagyon előnyös szerződés alapján.

Az ING Real Estate a világ 22 országában van jelen, 115 milliárd eurós portfólióval. A cég 16 éve érkezett Budapestre, egy Andrássy úti ház felújítása volt az első projekt, majd a Dózsa György út következett, ahol a társaság saját székházát is felépítette. A következő projekt a Vörösmarty téri ORI-irodaház helyére épített új ház volt, ezt követte az Allee.

Cikkajánló: 

$$2096$$

$$2095$$

$$2094$$