A kiskereskedők ódzkodnak a helyiségbérlésektől

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A TriGranit számára is nehézséget okoz, hogy a kiskereskedők a térségben egyre kevésbé hajlandóak előre elkötelezniük magukat az üzlethelyiség-bérlésekre a még csak tervek szintjén létező nagy bevásárlóközpontokban - idézte Török Árpádot, a TriGranit értékesítési főigazgatóját csütörtöki számában a Ziarul Financiar.

A kereskedők ma már mindaddig nem hajlandók elkötelezni magukat helyiségbérlésre, amíg saját szemükkel nem látják az építkezést.

A Financiar cikkében sorra veszik a TriGranit romániai beruházásait. Így szó esik  a 140 millió eurós beruházással épülő üzletközpontról Konstancában. Az építkezés körülbelül egy éves késésben van, akárcsak a cég több más projektje.

A kolozsvári Polus Center a TriGranit első, Romániában tető alá hozott projektje. A központot az Immoeast adta a TriGranit kezelésébe. Az osztrák tulajdonos egyébként tavaly további két bevásárlóközpont üzemeltetését bízta a budapesti székhelyű cégre, nevezetesen a Pitestiben lévő Euromall központot, illetve az aradi Armonia Arad bevásárlóközpontot.

Jövőre a vállalat további három üzemeltetési szerződést készül átvenni, mégpedig a nagybányai Gold Plazáét, a craiovai West Gate központét, valamint a már említett konstancai bevásárló központét.

A fővárosban tervezett ambiciózus  Esplanada-projektet illetően azonban egyelőre a városvezetés térfelén "van a labda", bizonyos engedélyeztetési eljárások késleltetik a terv beindítását. Az Unirii negyedben fekvő területen egymilliárd eurós magánbefektetéssel kulturális központot, irodaházakat, bevásárlóközpontot, szállodákat és lakóépületeket foglalna magában a komplexum.

Cikkajánló:

$$2102$$

$$2101$$

$$2100$$