270 milliárd forint jut a települések rehabilitációjára

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kiemelkedő jelentőséggel bír a települések belső megújítása az Új Magyarország Fejlesztési Tervben: rehabilitációra, fejlesztésekre 2013-ig 270 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter csütörtökön Nyírmadán.

A 270 milliárdos összeg jelentős hányadát, 200 milliárd forintot a jövő év végéig le is kötik, s megkezdhetik annak felhasználását a beruházó települési önkormányzatok - mondta a kancelláriaminiszter.

Hozzátette: a kisebb fejlesztésekre a 2007-2008-as időszakban 197 nyertes pályázatot fogadtak be, s azokra 9,2 milliárd forint támogatást adtak a kisvárosoknak és nagyközségeknek.

Molnár Csaba kitért arra is, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 13 kisebb település kapott eddig rehabilitációs támogatást, mintegy 550 millió forint összegben. A megyeszékhely, Nyíregyháza pedig 1,8 milliárd forintos támogatásból újíthatja meg városközpontját.

Mint a miniszter hozzáfűzte, az európai uniós és hazai forrású támogatások a beruházások költségének 90 százalékát biztosítják, hogy az önkormányzatoknak minél kisebb mértékben kelljen a fejlesztésekhez hozzájárulniuk.

Cikkajánló:

$$2124$$

$$2123$$

$$2122$$