Felújították a Török Fürdőt Egerben

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Megújult a Török Fürdő és a hozzá tartozó reuma kórházi szárny a hevesi megyeszékhelyen; a beruházás csaknem 800 millió forintba került. Katona Béla, az Országgyűlés elnöke pénteken avatta fel a létesítményt.

Az Eger Termál Kft. által üzemeltetett létesítmény a műemlék gyógyfürdők felújítására kiírt pályázat támogatásával, a város és a megye példás összefogásával újult meg.

Habis László, Eger polgármestere köszöntőjében kitért arra, hogy a város egyes kutatók szerint a termálforrások körül kialakuló meleg vizű tavaknak köszönheti létét, Szent István sem véletlenül tette Egert püspöki székhellyé. A Török Fürdő szolgáltatásait a felújításnak köszönhetően már nem csak a betegek, hanem minden érdeklődő igénybe veheti. Reményét fejezte ki, hogy Eger ezzel még népszerűbb és piacképesebb lesz a turizmus területén.

Katona Béla, az Országgyűlés elnöke ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy Gárdonyi Géza regényének és a hősi múltnak köszönhetően minden magyar ember hallott Egerről, és szereti is a várost. Ehhez párosul a gyönyörű fekvés, a középkori, a török és a barokk építészet keveredésének utánozhatatlan egyvelege, a remek borok és az ételek is. Eger inkább a múltjáról ismert, ugyanakkor élő, nyüzsgő XXI. századi város, amit szeretnek lakói. A török fürdő is megőrizte eredeti hangulatát és berendezéseit, ugyanakkor a modern kor minden igényét kielégíti.

Cikkajánló:

$$2127$$

$$2126$$

$$2125$$