Újabb, több mint kétmilliárdos lakásberuházás a Whitestone-tól

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Whitestone csoport eddig 200 millió euró értékben végzett ingatlanfejlesztést Magyarországon, a csoporthoz tartozó Development Associates most 2,2 milliárd forint beruházással 36 villalakást épít Óbudán - közölte ez utóbbi társaság az MTI-vel hétfőn.

A csoport Magyarországon kívül Romániában és Vietnamban szálloda-, kereskedelmi- valamint lakóépület-fejlesztésekkel van jelen. A magyar referenciái között található a West Gate Business Park, a Pharmapark, illetve az East West irodaház és az Óbuda Gate irodaházak. A Whitestone eddigi magyarországi fejlesztéseinek teljes értéke 200 millió euró.

A jelenleg is zajló lakás-beruházások közül a Rosehill 6 millió, a Palazzo Dorottya 50 millió, míg a Mill Lofts 25 millió euróba kerül.

A Villa Toscana 10 ezer négyzetméteren, a Pilisi Parkerdő szomszédságában épül. A 10 villában 36 lakás található, 3 ezer négyzetméter összesített alapterülettel. A 2,2 milliárd forintos beruházás a jövő év első negyedében lesz készen.

A fejlesztő célja, hogy a lakásai egyesítsék az agglomerációs zöld lakókörnyezetet a városi közlekedési- és egyéb infrastruktúrával. A fejlesztési költség komoly összetevője a telek ára, de ez ma már a főváros határán belül sem drágább, mint a budai oldalon lévő szomszédos településeken - áll a közleményben.

Cikkajánló:

$$2164$$

$$2163$$

$$2162$$