Átadták a Zala Megyei Főügyészség felújított épületét

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Átadták a Zala Megyei Főügyészség felújított épületét kedden Zalaegerszegen. Az épület felújítása mintegy 160 millió forintba került, e célra az anyagi forrást többéves előkészítés után tudták biztosítani.

A díszes homlokzatú, az 1920-as években emelt ház helyi védettség alatt áll, így a rekonstrukciót is ilyen szempontok alapján kellett megszervezni.

Az épület 1992-ig a városi rendőrkapitányság székháza volt, majd átkerült az ügyészség használatába. Az átadás óta nem volt itt felújítás, a festés-mázolás elmaradt, elöregedett a gépészeti berendezés és a villamos hálózat, a nyílászárók rosszul záródtak.

A falak áthelyezésével nagyobb irodákat alakítottak ki. Kicserélték az épület teljes burkolatrendszerét, a vizesblokkokat, a gépészeti berendezéseket, a homlokzati nyílászárókat, a szigetelést, korszerűsítették a fűtést. Az omladozó kerítést is átépítették.

Az épület alsó szintjén a városi ügyészség kapott helyet, az emeleten pedig a megyei főügyészség. A két szervezet létszáma csaknem 70 fő.

Cikkajánló:

$$2168$$

$$2167$$

$$2166$$