Európa legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja épül Szlovákiában

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A budapesti központú TriGranit Fejlesztési Zrt. Európa legnagyobb bevásárló és szórakoztató központját építi meg Szlovákiában 1,5 milliárd euró beruházással öt év alatt - jelentette be Simon Bayley, a TriGranit Zrt. fejlesztési igazgatója kedden Pozsonyban, sajtótájékoztatón.

A Pozsonyhoz közel megvalósuló Metropolis munkanevet viselő többfunkciójú fejlesztés beépített területe meghaladja a 1,2 millió négyzetmétert, bevásárló- és szabadidőközpontot, élményfürdőt, golfpályákat, szállodákat, kaszinókat, valamint kulturális- és konferenciaközpont alakítanak ki itt.

Az építkezés 2010 végén kezdődik, a projekt több fejlesztési fázisban valósul meg. Az első ütemben a kereskedelmi központ, az élményfürdő és a szabadidőközpont, három szálloda és egy kaszinó épül meg várhatóan 2012-re. A későbbi ütemekben - a tervek szerint összesen öt év alatt - építik meg a konferencia központot, a golfpályákat, a további kaszinókat és a luxus villákkal bővített lakóparkot.

A beruházás szlovák helyszíne melletti érvként említette Simon Bayley a kedvező földrajzi elhelyezkedést, az euró- és a schengeni övezethez tartozást.

Simon Bayley utalt arra, hogy becslésük szerint a Metropolis építése alatt több mint 10.000 munkahelyet teremtenek Szlovákiában, és jelentős, 600 millió euró éves adóbevételt generálnak az államnak. A beruházást követően mintegy 5-6 millió turista keresi majd fel évente a Metropolist, hatása egész Európára kiterjed.

Szlovákiában a TriGranit több mint 200 millió eurót fektetett be eddig és több mint 200 ezer négyzetméter létesítményt épített.

Cikkajánló:

$$2167$$

$$2166$$

$$2165$$