A Fidesz ifjúsági tagozata eltörölné az illetéket

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Fidesz ifjúsági tagozata azt szeretné elérni, hogy az ingatlanszerzési illetéket 35 év alatt töröljék el, valamint a gyermekeikkel gyeden, illetve gyesen lévő kismamák ismét térítésmentesen tanulhassanak - közölte a tagozat országos elnöke pénteken Békéscsabán.

Loppert Dániel sajtótájékoztatóján elmondta: a használt lakások vásárlásához kapcsolódó illeték befizetése elavult, hiszen az 1990-ben megalkotott szabályozás azt mondja ki, hogy négymillió forintig a vásárlóknak két, fölötte pedig hat százalék illetéket kell fizetniük az ingatlan értéke után.

Szerinte az ingatlanárakban azóta történt változások indokolttá teszik, hogy ezen az "elavult, ósdi szabályozáson" módosítsanak. Amikor ezt kitalálták, akkor még luxusadónak számított, hiszen a 90-es évek elején egy négymillió forintos lakás annak számított.

"Ma már viszont megnehezíti a fiatalok lakáshoz jutását, hiszen ha nagy nehezen megveszi a jelenlegi hitelezési lehetőség mellett a lakást, utána egy nyolcmillió forintos lakás esetében még fél millió forintot kell neki kifizetni ingatlanszerzési illetékként, s ez igazságtalan" - szögezte le.

Hozzátette: "az a célunk, hogy 35 éves életkor alatt ezt az ingatlanszerzési illetéket eltöröljük".

Cikkajánló:

$$2173$$

$$2172$$

$$2171$$