Félmilliárdos útfelújítás

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, közel félmilliárd forintos költségből felújították a Nyírmihálydi-Balkány közötti utat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kedden az MTI-vel.

A 10,2 kilométer hosszú útszakasz felújításának teljes költségét, mintegy 446 millió forintot az Európai Unió támogatási alapja biztosította - állt az NFÜ közleményében. A Nyírmihálydi-Balkány közötti út, csatlakozva a szintén felújított 4911-es számú út Biri és Nagykálló közötti részéhez, az utóbbi település határában éri el az M3-as autópályát.  

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a beruházás része volt annak a regionális operatív programnak, amely Magyarország hét térségében összesen 186 útszakasz felújítását teszi lehetővé. A 73 projekt 1.114 kilométer hosszú út korszerűsítését eredményezi, csaknem 50 milliárd forintos költségből.

Szabolcsban az úthálózat-korszerűsítés során 2013-ig 10 milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésre. A felújítás első, most zajló ütemében - amelynek része volt a Nyírmihálydi-Balkány közötti út korszerűsítése - 4 milliárd forintos költségből 135 kilométer hosszú út rekonstrukciójára kerül sor.

A szintén 4 milliárd forint értékű második beruházási ütem előkészítését megkezdték, már tervezik újabb 120 kilométer út felújítását. A harmadik, befejező szakaszban 2 milliárd forint értékű útfejlesztés lesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Cikkajánló:

$$2183$$

$$2182$$

$$2181$$