Könyvtár épül Siófok legnagyobb idei beruházásaként

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Siófokon szerdán lerakták az új városi könyvtár alapkövét, amivel kezdetét vette az önkormányzat 1,4 milliárd forintos, idei legnagyobb, saját forrásból fedezett beruházása.

Nagy István, a siófoki önkormányzat szóvivője elmondta szerdán az MTI-nek, hogy a Kálmán Imre Kulturális Központ közvetlen szomszédságában épülő új könyvtárra azért van szükség, mert a régiben a növekvő könyvállomány már az olvasóktól vette le a teret. A hely szűke miatt pedig külön kellett elhelyezni a felnőtt- és a gyermekkönyvtári részleget. A zsúfoltságot és a raktározási gondokat ráadásul statikai problémák tetézték.

Az új épület háromszintes lesz, alul mélygarázzsal. A földszintet üzleti célra kívánja hasznosítani az önkormányzat. Az új könyvtár az első és második emeleten kap majd helyet 1706 négyzetméternyi területen. Ez több mint duplája a réginek, így a remények szerint tágas, kulturált körülményeket biztosít a látogatóinak. Az építkezés befejezésének várható időpontja 2010 augusztus vége. Az olvasók leghamarabb jövő ősszel vehetik birtokba - a szóvivő beszámolója szerint.

Cikkajánló:

$$2185$$

$$2184$$

$$2183$$