A Csomiép Kft. gyártja majd a pixelbetont

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A hódmezővásárhelyi Csomiép Kft. gyártja majd Losonczi Áron fényáteresztő betonjának újabb, az eredeti Litraconnál jóval olcsóbban piacra dobható változatát, a pixelbetont - írta hétfői számában a Délmagyarország.

A napilap írása szerint, alig egy évvel, hogy javára döntött a müncheni bíróság az üvegbeton szabadalmi perében, Losonczi Áron újabb találmánnyal rukkolt elő. A csongrádi feltaláló, aki fényáteresztő betonjával, a Litraconnal szerzett magának nemzetközi hírnevet, a héten Budapesten, a műszaki egyetemen mutatja be a pixelbetont.

Az új találmánya hasonló tulajdonságokkal bír, mint az üvegszálas változat, de előállítása jóval olcsóbb és egyszerűbb. Az új építőelem különlegessége, hogy nem optikai szálak, hanem egy speciális műanyag idom csapjai vezetik át a fényt a betonon.

A hódmezővásárhelyi Csomiép Kft. már megkezdte a gyártáshoz szükséges beruházásokat, jelenleg a próbagyártás és a tesztelés folyik. A pixelbeton négyzetméterenként 100 ezer forintba kerül majd, a kissé drágább előddel szemben, hisz a Litracon ára - amit csak megrendelésre készít a feltaláló - négyzetméterenként 225 ezer forint.

Cikkajánló:

$$2189$$

$$2188$$

$$2187$$