Mi lesz veled, Kossuth tér?

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az eredeti elképzelések szerint már dolgozniuk kellene a munkagépeknek a Kossuth téren, hogy ott mélygarázs és új közpark létesüljön, de a fővárosi önkormányzat cége, a Parking Kft. máig nem kapta meg az építési engedélyt, mert csak hiányos tervdokumentációkat tudtak beadni - írta szerdai számában a Magyar Nemzet, amely szerint így éveket késhet a beruházás.

A lap értesüléseire hivatkozva azt írta: az V. kerület jegyzője és a nevében eljáró építési osztály vezetője azért szüntette meg a Parking Kft. kérésére indított építési engedélyezési eljárást, mert a cég többszöri felszólítás ellenére sem tudta bemutatni a teljes körű tervdokumentációt és a szükséges engedélyeket. A Magyar Nemzet információi szerint a csatornázási művek, az áramszolgáltató, de a környezetvédelmi és természetvédelmi hivatal hozzájárulását sem sikerült megszereznie a Parking Kft.-nek. Hozzátették: az építkezés során ugyanis a területen levő fákat is átültették volna, ami engedélyköteles.

A cég a Kossuth téri szobrokat is elbontotta volna ideiglenesen, így a Rákóczi-szobrot, az Országzászlót és az '56-os síremlékművet is.  

Az építési engedélyezési eljárás megszüntetéséről szóló végzés nem jogerős, az ellen a cég 15 napon belül fellebbezhet a Közép-Magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalnál.

Cikkajánló:

$$2197$$

$$2196$$

$$2195$$