CBRE: olcsón lehet ipari ingatlant bérelni Magyarországon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rendkívül kedvező feltételeket érhetnek el a bérlők a modern ipari ingatlanok piacán Magyarországon, mivel a kínálat nagy, és kiélezett verseny folyik a fejlesztők és a tulajdonosok között a bérlőkért - közölte a CB Richard Ellis (CBRE) az MTI-vel.

Az ingatlan-tanácsadó cég közleménye szerint az idén nem indulnak új fejlesztések, a kihasználatlanság csökken. A jövő év második felére azonban enyhül a kínálati nyomás.

A CBRE korábban azt közölte, hogy a magyar ingatlanpiacot a logisztikai-ipari szektor fogja kilendíteni a mostani statikus helyzetéből. A jövő évben ugyanis az export beindulásával ipari ingatlanokra lesz szükség, mivel a meglévő felesleg hamar felszívódik.

A CBRE közleménye szerint az ipari és logisztikai ingatlanok hozamai egész Európában mintegy 0,1 százalékponttal emelkedtek 2009 második negyedévében. A bővülés elmarad az elmúlt négy negyedévben mérttől, azt mutatja, hogy a stabilitás erősödik: a vevők és az eladók árvárakozásainak különbsége csökken, ami a likviditást növelheti a szektorban. Az adatok szerint a harmadik negyedévben stagnáltak az ipari és a logisztikai ingatlanok hozamai.

Cikkajánló:

$$2208$$

$$2207$$

$$2206$$