A Masterplast új gyártócsarnokot vett birtokba Kálon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Masterplast csoport a Heves megyei Kálon a napokban vette birtokba új gyártócsarnokát, amelyben tetőfóliát konfekcionál és perforál, a beruházás 35 millió forintba került, a csoport eddig több mint egymilliárd forintot ruházott be építőanyag gyártásba ezen a telephelyen, az összeg hét év alatt térül meg - közölte a cég az MTI-vel.

A társaság Kálon elsőként szigetelőfóliát és habfóliát kezdett gyártani 2005 őszén. Egy évre rá ide telepítette a gipszkarton élvédő profil, a vakolóprofilok, és a homlokzati hőszigetelésekhez használt hálós élvédő profilok gyártását. Ezt követően a Masterplast 2007-ben három új raktárat, és gyártócsarnokot is felépített a területen, amivel a logisztikai és gyártási rendszerét optimalizálta, illetve fejlesztette a meglévő gépsorokat.

A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Masterplast csoport 1997-ben alakult, jelenleg 17 országban rendelkezik leányvállalattal. A Masterplast Group Kereskedelmi Zrt. jegyzett tőkéje - a cégjegyzék szerint - egymilliárd forint. Magyarországon két gyártó telepe és raktárbázisa van, az egyik Kálon, a másik a cég központjának is helyet adó, Fejér megyei Sárszentmihályon. Teljes körű megoldásokat nyújt a hő-, hang- és vízszigetelésre, a tetőfedésre, valamint a szárazépítésre is.

A csoport múlt évi árbevétele 112,9 millió euró volt, míg az adózás előtti eredménye 3,42 millió eurót tett ki, 2008 óta tagja a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjának.

Cikkajánló:

$$2219$$

$$2218$$

$$2217$$