Bővül a Pécsi Ipari Park vállalkozói faluja

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Bővül a Pécsi Ipari Park (PIP) Zrt. vállalkozói faluja, a második és harmadik ütem mintegy 300 millió forintba kerülő kivitelezése a napokban megkezdődik.

A két újabb ütem alapkövét Brányi Endre vezérigazgató és Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely polgármestere tette le csütörtökön. A bővítéssel a jövő év áprilisára 6-8 kisvállalkozás számára alkalmas újabb 3.200 négyzetméteri üzemcsarnok-együttest adnak át.

Brányi Endre az MTI kérdésére elmondta: a terület 50-60 százalékának értékesítéséről már folynak a tárgyalások, s a vállalkozók számára a piacinál alacsonyabb bérleti díjat kínálnak, miután a beruházás támogatásból valósul meg.

A vállalkozó falu első ütemét 2007 nyarán adták át. A 3 ezer négyzetméternyi területre olyan kisvállalkozások költözhettek, amelyek önerőből nem lettek volna képesek több tízmillió, vagy százmillió forintból telephelyet kialakítani maguknak. A több részre osztott épületben hét társaság működik, s összesen mintegy száz dolgozót alkalmaznak.

Az alapkőletétel előtt együttműködési megállapodást írt alá a baranyai megyeszékhely három ipari parkja (a Pécsi Ipari Park, az „iPark” Pécs Dél, a Pannova Ipari Park), valamint a pécsi önkormányzat és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a gazdaságfejlesztési tevékenység, valamint a befektetők vonzásának elősegítése érdekében.

Cikkajánló:

$$2235$$

$$2234$$

$$2233$$