Díjnyertes fejlesztés a Tópark

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A kaliforniai San Diegóban helyi idő szerint csütörtökön este a CNBC Arabia - International Property Awards díjkiosztóján a világ legjobb vegyes funkciójú, városközpont típusú fejlesztése a Tópark lett - közölte a fejlesztő Walker and Williams Investment Group Hungary Zrt. az MTI-vel.

A díjat a fejlesztő cég elnöke, Lotfi Farbod vette át.

Európa, Ázsia, Amerika, az Egyesült Királyság és az Öböl-menti államok ingatlanfejlesztői 15 kategóriában versenyeztek. Ezek egyike volt a  best mixed use development” – azaz a vegyes funkciójú, városközpont típusú fejlesztések, amelyet a Tópark nyert el. Ebben a kategóriában Ázsia legjobbja a Saigon Centre, az Egyesült Királyságé pedig a Cabot Circus lett.

Versenybe lehetett szállni - egyebek mellett - belsőépítészettel, golffejlesztéssel és különböző méretű szállodaberuházásokkal is.

A 4,8 milliárd euró teljes fejlesztési értékű Tópark beruházás várhatóan 13 év alatt valósul meg. Az M7-M0-M1 autópályák közti területen már épül az első ütem. Ebben egy nettó 92 ezer négyzetméter területű irodapark és egy nettó 20 ezer négyzetméter szolgáltatási egységeknek helyet adó komplexum épül fel, továbbá az irodaépületek közvetlen közelében több mint 160 bérlakást is átadnak majd.

A fejlesztő Walker and Williams Investment Group (WWIG) egy zártkörű ingatlanbefektetési csoport, mely az 1 milliárd eurót meghaladó, önálló város- és városközpont-típusú projektekre koncentrálja tevékenységét.

Cikkajánló:

$$2239$$

$$2238$$

$$2237$$