Újratárgyalják a Bosnyák téri beruházást

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Újratárgyaltatja Weinek Leonárd, Zugló független polgármestere a Bosnyák térre tervezett Mundo-beruházás szerződését, mert a kedden elfogadott módosított változat szerinte előnytelen a kerületre nézve - közölte a XIV. kerületi önkormányzat az MTI-vel.

A szerződés módosítására azután került sor, hogy egy vizsgálóbizottság megállapította: 270 millió forinttal többet ér a lengyel befektetők által korábban megvásárolt telek - az új beépítési tervek miatt -, mint akkor, amikor megvásárolták a területet. A szerződés módosítása ezt a különbözetet kompenzálná egyebek mellett úgy, hogy hatvan új P+R parkolót építenének a Bosnyák térnél. Ezt a polgármester a kerületre nézve előnytelennek tartja, ezért nem hajlandó aláírni a szerződést, és újratárgyalná a feltételeket - mondta az MTI-nek Oláh Nóra sajtóreferens.

A Bosnyák tér átalakítására még a korábbi, fideszes vezetésű önkormányzat írt ki ötletpályázatot. A nyertes terv szerint elsősorban közösségi célú, parkosított, családbarát városközpontot terveztek az eredetileg sportcélú besorolású területen.

A kerület a program megvalósításához beruházót keresett; a futballpálya nagyságú ingatlanterületet végül négymilliárd forintért egy lengyel cég, az Echo Investment vásárolta meg azzal, hogy az ötletpályázat szerinti városközpontot építi meg.

A cég később - az eredeti terveket jelentősen átalakítva - városközpont helyett plázát tervezett a területre, a felvázolt elképzelésekkel azonban a kerületi frakciók nem értettek egyet.

Az önkormányzat által küldött közlemény szerint 15 napon belül tárgyalnák újra a szerződést. 

Cikkajánló:

$$2242$$

$$2241$$

$$2240$$