Jobban nőtt a vártnál a STRABAG bevétele

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A legnagyobb közép-kelet-európai építőipari csoport, az osztrák STRABAG hétfőn 128,2 millió euró adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 11 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 113,9 milliónál.

A cég mindazonáltal bizonytalan a jövőt illetően. Pozitívum, hogy az európai állami gazdaságélénkítő programoknak köszönhetően nőnek a megrendelések, s ezért stabilnak várják a jövő évet is, ám 2011-től az építőipar piaci környezetének rosszabbodására, 2012-től pedig nehéz évekre számítanak a STRABAG vezetői.

A magyarországi köz- és magánépítkezésekben is aktív osztrák vállalat bevétele a harmadik negyedévben 6 százalékkal, 3,744 milliárd euróra emelkedett a tavalyi harmadik negyedévi 3,537 milliárdhoz képest. A növekedés üteme lassúbb volt az első kilenc havi 9 százalékos átlagnál, de az összeg meghaladta az elemzők 3,69 milliárd eurós várakozását.

A STRABAG legnagyobb részvényese, 43,3 százalékkal, az osztrák Raiffeisen/UNIQA pénzügyi konzorcium. Az Oleg Deripaszka érdekeltségébe tartozó orosz Rasperia Trading Limitednek jelenleg egy törzsrészvénye van a STRABAG-ban, de jövő év októberig visszavásárlási opciója van a korábban a többi részvényesnek eladott 25 százalékos részesedésre.

Cikkajánló:

$$2266$$

$$2265$$

$$2264$$